P linja-autoparkki

07.08.2021

07.08.2021

Artikkelit | CC-toimitus

 

Tilausajokuljettajat ry:n puheenjohtaja Kimmo Wirén toivoo, että bussiparkit annettaisiin takaisin busseille.

Vihdosta viimein keväällä, ja nyt kesällä, bussiryhmät palasivat maanteille ja samalla taukopaikoille. Pitkään kestänyt poissaolo valitettavasti näkyy taukopaikkojen bussiparkeissa. Ne ovat olleet hyvällä käytöllä, mutta ei suinkaan bussien.

Linja-autolle tarkoitettu bussiparkki on monesti tavarakuljetusyhdistelmien tai karavaanarien mielipysäköintipaikkoja. Turistipaikoissa taasen normaalit pikkuautot valtaavat tyhjänä olleen tilan.

Taukopaikoilla bussiparkki on erityisestä syystä siinä missä ne ovat. Bussillinen väkeä tuo taukopaikan kassoihin merkittävän määrän liikevaihtoa kuin esimerkiksi 25 metriä pitkän yhdistelmän kuljettaja, joka tuhlaa paikkaan yhden kahvikupin ja tupakkiaskin hinnan.

Bussiparkin sijainti lähellä sisäänkäyntiä tuo taukopaikalle myös aavistuksen hitaammin jaloin kulkevia asiakkaita, jolloin taukopysähdyksen kesto juuri siinä paikassa on järkevää tehdä. Montaa sataa metriä pitkä käveleminen aiheuttaa sen, että bussit eivät niissä paikoissa käy. Siitä ei taukopaikkakaan tykkää.

Me Tilausajokuljettajat toivomme, että annetaan ne bussiparkit takaisin bussiryhmien käyttöön.

Olet osastossa artikkelit. Uutistarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
13 = HärkäPakari (10.2.2024)
Charterclub Finland