Matkamessuilla vuonna 2024

23.01.2024

23.01.2024

Timo Rinnekari | Uutiset

Matkamessuilla 

Matkailun suurtapahtuma keräsi alan matkailuväen Helsingin Messukeskuksen avariin tiloihin esittelemään tulevan vuoden tuotteita ja ilmiöitä. Neljän päivän aikana lähes 900 näytteilleasettajaa ja noin 70 eri maata tekivät itseään tykö matkanjärjestäjille, yhteistyökumppaneille ja viikonlopun ajan suurelle yleisölle. Messut ovat pohjoismaiden suurin matkailualan tapahtuma.

Torstain ammattilaispäivänä tehtiin töitä mukavien tapaamisten merkeissä. Valtaosa kontakteista hoituu normiarjessa sähköpostilla ja puhelimitse. Messuilla päästään tapaamaan yhteistyökumppaneita kasvotusten, joten tapahtumalla on iso merkitys sosiaalisessa mielessä. Matkanjärjestäjät löytävät uusia ideoita, joita voi soveltaa erinomaisesti bussimatkoja suunnitellessa. Varsin moni tilausajoammattilainenkin vierailee messuilla joka vuosi. Ennen etsittiin tietoa, karttoja ja esitteitä. Nykyään tämä puoli hoituu Googlessa. Meillä kuljettajille on mukava tavata tuttuja ja saada ideoita ns. livenä. Bussimaailmaa edustivat näytteilleasettajista vain Ventoniemi ja Helsinki Limo. Tämäkin kertoo isosta muutoksesta vanhaan verrattuna sillä vuosia sitten paikalla oli busseja ja useita bussimatkayrityksiä.

Lauantai ja sunnuntai ovatkin jopa ruuhkaisia päiviä ja silloin suuri yleisö eli kuluttajat pääsevät fiilistelemään vaikka tulevan kesän matkasuunnitelmia. Onhan messuilla tarjolla on miltei koko maailma. Matkamessut ovat olleet takavuosina Suomen suurimpia messutapahtumia kävijämäärissä mitattuna. Ajankohtakin on sopivasti keskellä kylmintä talvea. Samaan aikaan järjestetään myös Caravan 2024 – matkailuajoneuvomessut, joka sopii erinomaisesti matkailuteemaan.

Kesää ja uutta matkailusesonkia kohti mennään kovaa vauhtia ja onhan tässä vilkas talvikausikin vasta aluillaan

Olet osastossa uutiset. Artikkelitarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
2 = Kivihovi.fi (23.1.2024)
Charterclub Finland