Daimler-busseja testiradalla

19.03.2024

19.03.2024

Artikkelit | Kimmo Wirén

Maailman johtava linja-autovalmistaja Daimler järjesti Madrissa tapahtuman nimeltään ”Driving Experience” -tapahtuman. Testiratana toimi Circuito del Jarama, jossa on kisattu jopa F1-osakilpailuja., jossa Gilles Villeneuve otti viimeisen osakilpailuvoittonsa. Tänä päivänä radalla kisaillaan esimerkiksi kuormureilla.

Testipäivän aluksi orientaatio-osuudessa Daimler-bussien toimitusjohtaja Till Oberwörder kertoi linja-automyynnin viime vuoden luvuista ja katsahti hieman myös tulevaisuuteen. Pandemiakuopan jälkeen merkin myynti on kasvanut 9% ja liikevoitto on paranemaan päin. Tuloksen paraneminen johtuu lähinnä kohentuneista Amerikan mantereiden rekisteröinneistä. Daimler haluaa pitää markkinajohtajuutensa kaikilla ydinalueillaan eri puolilla maailmaa.

Linja-automarkkina näyttää Oberwörderin mukaan hyvältä ja Daimler onkin nimennyt kuluvan vuosikymmen ”bussien vuosikymmeneksi”. Pohjaakin julistukselle löytyy kaupungistumisesta, ympäristön kannalta kestävästä matkustamisesta ja liikennöinnistä sekä turistibussien myynnin elpymisestä.

”Today is about safety”

Mercedes- ja Setra-linjurien uusista ominaisuuksista on Charter Club -lehti raportoinut kuluneen kahden vuoden aikana runsaastikin, joten ei palata ihan kaikkiin asioihin uudestaan. Päivän tarkoitus oli demota ja kokea näitä ihan käytännössä ja siksi testirata oli sille luonnollinen paikka.

Pääpaino oli ”ajustimissa” eli miten Daimler-linjuri huolehtii kuljettajasta, matkustajista ja muita tiellä liikkujista passiivisten ja aktiivisten valvontajärjestelmien avulla.

Teksti: Kimmo Wirén
Kuvat: Kimmo Wirén ja Daimler Truck AG

Olet osastossa artikkelit. Uutistarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
19 = Lahnajärvi 16.6.2024
Charterclub Finland