VR hankkii nivelbusseja

10.02.2024

10.02.2024

Kimmo Wirén | Uutiset

Suomalaisomisteinen Valtion Rautatiet, eli VR, ostaa 14 nivelbussia hollantilaiselta Ebuscolta. Uudet linja-autot tulevat VR Sverigen käyttöön Helsingborgissa vuoden 2025 alussa. Niillä operoidaan BRT-linjaa (Bus Rapid Transport) nimeltään Helsingborgsexpressen 2; lyhennettynä HEX2.

VR:n tilaamat haitaribussit ovat Ebusco 3.0 -mallisia, joissa on 500 kWh-akkupaketti. VR kertoo myös, että näitä busseja ladataan vihreällä sähköllä.

VR Sverigen linja-autotoimialan johtaja Anders Frykman kommentoi: ”Olemme ylpeitä ja iloisia voidessamme ilmoittaa, että Ebusco on uusi sähköbussien toimittaja Helsingborgiin. Ne ovat, kuten VR Sverige, innovaatiovetoisia, ja olemme vakuuttuneita siitä, että Ebusco 3.0 on linja-automalli, joka lisää sekä mukavuutta että koettua laatua. Lisäksi helsingborgilaisten on entistä helpompi matkustaa kestävästi.”

Ebuscon valmistamat 3.0 -bussit ovat erittäin kevyitä. Kokonaismassa nivellinjureissa on vain 14 900 kg. Korissa käytetään paljon komposiittimateriaalia. Keveydestään johtuen jopa vetävällä akselilla voidaan käyttää yksiä renkaita.

 

 

Olet osastossa uutiset. Artikkelitarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
13 = HärkäPakari (10.2.2024)
Charterclub Finland