VanHoolin uusi T edustaa merkille uskollista eleganssia

03.12.2022

03.12.2022

Artikkelit | CC-toimitus

VanHool on perinteisesti luottanut ikkunoissa ja tavaratilan puuosissa suomalaisiin valmisteisiin. Niin nytkin.

VanHoolin tuotannossa oleva kaukoliikennesegmentin TX-sarja esiteltiin yli 10 vuotta sitten. Nyt premium-merkki toi näytille uuden T-sarjan yksilöitä. Uudistus koskee tässä vaiheessa malleja Astron, Alicron ja Acron.

Uusia malleja on myyty ennakkoon jo yli 30 kappaletta vaikka varsinainen tuotanto alkaa vasta vuoden vaihteen jälkeen.

Uudistukset lyhyesti

Ne ovat keula, perä ja kuljettajan komentosilta. Kuljettajan paikka on uusi. Mittaristo on digitaalinen. TX-malleista tuttu ”bemari-monitoimipylpyrä” on poissa, koska sen toiminnat ovat siirtyneet kosketusnäytön taakse. Ihan kaikkea toissijaista tietoa se ei onneksi esitä.

Oppaan paikka (jos sellaisen autoon haluaa) on mietitty uudestaan. Kuljettaja ja ohjaamo ylipäätään on saanut hurjan paljon lisää säilytystilaa ja -lokeroita. Ohjauspyörään ja sen alla oleviin viiksiin on toimintoja lisätty. Kaikki VanHoolin autot ovat saatavilla myös digipeileillä. Tottakai, nykyisiä kuljettajan avustus- ja varoitusjärjestelmiä on yllin kyllin.

Keulassa on nyt enempi pyöreyttä ja VanHool sanoikin, että he ovat kalkuloineet ilmanvastuksia huolella. Perän jättöpyörteet ovat myös olleet tarkastelun alla.
Totta on, että VanHool edelleen edustaa sitä perinteistä tyyliään, mutta muotoseikkoja on taas hiottu. Ajattomuutta ja eleganssia.

Uusista malleista voit lukea lisää Charter Club -lehden numerosta 4/22.

2022 12 3 2

2022 12 3 3

Olet osastossa artikkelit. Uutistarinoihin pääset tästä.

Charterclub Finland