Uusi alku tuoksui ja näkyi Madridissa

20.10.2022

20.10.2022

Artikkelit | CC-toimitus

 

Madridin bussinäyttelyssä oltiin myös uuden ajan alussa.

Espanjan pääkaupungissa järjestettiin kansainväliset bussimessut lokakuussa. Tapahtuma kantoi nimeä Feria Internacional del Autobús y del Autocar eli FIAA. Koko tapahtuma oli vaarassa peruuntua, sillä kaikki espanjalaiset korivalmistajat jättivät tilaisuuden väliin. Silti paikalla oli lähes kaikki merkittävät merkit ja muita komponenttitoimittajia.

Mitään vallan ainutlaatuista messut eivät tarjonneet, sillä kuluvan syksyn aikana vastaavia messutapahtumia on riittänyt yllin kyllin. Valmistajat varmasti joutuvat miettimään mihin messuille (kannattaa/pitää) osallistua ja kuinka taajaan niitä on nyt onkaan. Resurssi- ja rahakysymys se.

2022 10 20 2
AutoCubyn isoon pikkubussiin saadaan matkatavaroita mukaan.

Yhteneväistä kaikille tapahtumille ja mallijulkistuksille on ollut ajatus “uudesta alusta” pandemian kriittisen vaiheen jälkeen ja toisena heti muut energiavaihtoehdot kuin diesel. Toki on myönnettävä, että ainoa myyntituote viime vuosina on ollut paikallisbussit.

Turkkilainen KARSAN on kasvattanut markkinaosuuttaan Euroopassa vuosittain ja on nyt merkittävä tekijä paikkurisarjassa. Sillä on tarjota kaikki versiot ja pituudet sekä eri energiat bussiensa liikuttamiseen. Kevyiden rakenteiden vuoksi se pitää ykköstilaa, mitä tulee sähköbussin toimintamatkaan: 450 kilometriä oikeassa liikenteessä. Eli käytännössä paikkuribussin työsuorite yhden vuorokauden aikana.

Samaa matineaa kuultiin tottakai kaikilta muiltakin merkeiltä. Paikalla olivat niin IVECO, Temsa, Otokar, VDL ja Daimler; vain muutamia mainitakseni.

Charter Club -lehden ja bussituomariston matkaa Madridiin sponsoroivat IFEMA, JMB, Otokar ja VDL. Tukijoille suuri kiitos.

2022 10 20 3
Kiva yllätys oli nähdä vanhempaakin kalustoa.

Olet osastossa artikkelit. Uutistarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
18 = SynergyBus2_300 (22.2.2024 12kk)
Charterclub Finland