FlixBus laajentaa Suomessa kolmella uudella reitillä

03.07.2024

03.07.2024

CC-toimitus | Uutiset

Kansainvälinen matkailun bussiyhtiö Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta manner-Eurooppaan heinäkuun lopussa. Ensimmäinen uusi linja Tampereen ja Vilnan välillä, kutsuu matkustajat vihreän bussin kyytiin alkaen 28. heinäkuuta. Tämän jälkeen Flixbusin reittiverkosto laajenee Joensuusta Hampuriin ja Rovaniemeltä Krakovaan, joista jälkimmäinen on yhtiön pohjoisin kohde, saavuttaen ensimmäistä kertaa napapiirin.
Flixbus saapui kesällä 2023 Suomeen avaamalla bussireitin Vaasasta Varsovaan. Flixbus on teknologiavetoinen yritys, joka ylläpitää manner-Euroopan laajinta yhteysverkostoa. Suomeen saapumisen yhteydessä yrityksen tavoite on ollut tarjota enemmän reittivaihtoehtoja suomalaisille matkustajille. Nyt uusien julkistuksen myötä FlixBus tarjoaa neljä eri reittivaihtoehtoa niille, jotka haluavat matkustaa maitse Eurooppaan.

FlixBussin uusi reittiverkosto Suomessa

”Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa peräti kolmesta uudesta reitistä ja voidessamme tarjota suomalaisille matkailijoille entistä enemmän vaihtoehtoja maanteitse matkustamiseen. Suomalaiset ovat tietoisia kuluttajia, ja näemme alalla kasvavaa kiinnostusta maamatkailuun, mikä käy ilmi myös matkustajamäärissä olemassa olevalla Vaasa–Varsova-linjallamme. Tämä tarjoaa mahdollisuuden markkinoiden laajentamiselle uusien reittien myötä.” kertoo Michal Leman, FlixBusin Puolan, Ukrainan ja Baltian maiden toimitusjohtaja.

Flixbusin mukaan ensimmäisen reitin lanseerauksesta vuonna 2023 saakka jokaisella Vaasa-Varsova reitillä on ollut useita koko matkan päästä päähän matkustaneita matkustajia. 27 tunnin matka vaatii sitoutumista korostaen kuluttajien kiinnostusta hitaampiin, mutta kestävämpiin matkustusmuotoihin.

”Kun matkustamisen hiilijalanjäljen pienentämiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, bussi tarjoaa kestävämmän vaihtoehdon yksityisautoilulle ja lentämiselle. Suomen sitoutuminen ympäristön kestävyyteen on linjassa FlixBusin vihreän matkailun aloitteiden, kuten päästöttömiin busseihin investoimisen ja hiilijalanjäljen kompensointiohjelman kanssa. Olemme iloisia voidessamme edistää vihreämpää matkailun tulevaisuutta”, Leman toteaa.

Napapiiriltä Puolaan alle 39 tunnissa

Ensimmäinen uusi reitti Tampere–Vilna on 810 kilometriä pitkä ja yhdessä Helsinki–Tallinna-lauttamatkan kanssa matka kestää noin 18 tuntia päästä päähän. Suomessa bussi pysähtyy Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä. Tallinnasta bussi jatkaa Vilnaan Pärnun ja Riian kautta.

Toinen uusi reitti tulee olemaan pisin tähän mennessä: Joensuu–Hampuri on lähes 2 500 kilometriä pitkä ja matka kestää noin 40 tuntia. Joensuusta reitti jatkuu Kuopion, Jyväskylän, Heinolan ja Lahden kautta Helsinkiin. Viron ja Puolan pysähdysten lisäksi reitillä on monia mielenkiintoisia kohteita, kuten Frankfurt, Berliini ja Hampuri.

Kolmas reitti vie matkustajat Rovaniemeltä aina Krakovaan asti. Tämä linja on hieman alle 2 300 kilometriä pitkä ja matka kestää noin 39 tuntia päästä päähän. Matkustajat voivat nousta kyytiin muun muassa Kemissä, Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Heinolassa. Ennen Krakovaa bussi pysähtyy muun muassa Tallinnassa, Pärnussa, Riiassa, Vilnassa ja Varsovassa.

”Suomi on tunnettu pitkistä maantieteellisistä etäisyyksistään, ja maansisäiset FlixBus-reitit ovat pisimpien joukossa Euroopassa. Pisimmäksi reitiksemme tällä hetkellä on Bucharestin ja Bordeauxin välinen reitti, joka kattaa noin 3 173 kilometriä. Useimmat ihmiset ovat valmiita matkustamaan kansainvälisillä lennoilla, joten tarjoamme vertailukelpoisen kokemuksen maata pitkin. Paitsi että matkustajillamme on monipuolisemmat maisemat ikkunasta katsottuna”, Leman huomauttaa.

Päivittäiset lähdöt ja pysähdykset Helsingin lentoasemalla

Flixbusin kaikilla uusilla reiteillä on yksi lähtö päivässä sekä pohjoiseen että etelään. Kaikki kolme reittiä pysähtyvät myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Helsingin keskustassa (Kampissa) ennen pysähdystä lauttaterminaalissa (Länsisatama), josta matkustajat siirtyvät lauttaan. Lauttamatka sisältyy bussilipun hintaan ja ylitys Viroon järjestetään yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Flixjunien ja Flixbussien tarjoamien yhteyksien avulla matkustajat voivat kätevästi matkustaa myös muihin Euroopan kaupunkeihin.

Kahta uusista reiteistä operoi liettualainen kuljetusyhtiö Ollex, joka operoi jo olemassa olevaa Vaasa–Varsova-reittiä, kun taas kolmatta reittiä operoi Estonian Lines. Lipunmyynti kaikille uusille reiteille alkaa 8. heinäkuuta.

 teksti ja kuvat: Flixbus 

Olet osastossa uutiset. Artikkelitarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
2 = Kivihovi.fi (23.1.2024)
Charterclub Finland