Jyväskylän Bus2024

21.06.2024

21.06.2024

Artikkelit | Kimmo Wirén

Linja-autoliitto järjesti vuotuisen bussinäyttelyn Jyväskylän Paviljongissa. Näytteilleasettajia oli viime vuotista hieman vähemmän, mutta näyttelyssä oli esillä muutamia uusia, mielenkiintoisia asioita. Pikkubussien runsaus ei yllättänyt vaan se, että mukana oli isojakin uutuuksia.

MAN

Saksalaismerkin maahantuoja (Adampolis Finland) oli tuonut paikalle keikka-ajopelin, hulppean Lion’s Coachin ja MAN TGE Altas -pikkubussin.

Lion’s Coach pyörätuolinostimella. Kuva Jarkko M.

Man TGE Altas. Kuva Jarkko M.

 

VOLVO

Volvo sai esitellä ylpeänä uusia carruslaisia niin Lampisen kuin Hyvinkään Liikenteen värisinä. Alustana tottakai uusi B13R. Paikkuripuolta sai edustaa uusi HSL-värinen nivelbussi.

9700HD

9700HD

SCANIA

Osastolla oli esillä Scania Fencer -paikallisbussi. Näitä Scania toimittaa Savonlinjalle Joensuuhun ensi vuonna 15 kappaletta. Energiaa Fencer saa biokaasusta. Kaukobussi-mannekiinina poseerasi ”tuttu” Irizar.

Scania Fencer. Kuva: Scania

 

YUTONG

YES-EU toimii Yutong-sähköbussien maahantuojana ja huoltokorjaamona. Suomessa nähtiin nyt ensimmäistä kertaa täysverinen kaukobussi, mallinimeltään T15E. Esittelyauto tulee kiertämään Suomea kesän aikana liikennöitsijöiden kokeiluissa ja myös Charter Club -koeajo on luvassa.
Osastolla oli koeajettavissa Jyväskylän Linkki-liikenteessä operoiva kolmeakselinen paikallisbussi.

Yutong T15E. 59 paikkaa ja 650 kilometriä

VEHO
Pitkästä aikaa Setra S515HD oli päässyt parrasvaloihin suomalaisissa rekisterikilvissä. Pikkubussien lisäksi paikalla oli Mercedeksen Intouro ”myyty”-tarrat kyljissä.

Setra S515HD

BUSLAND
Korjaamo- ja myyntitoiminnan tehopesän Buslandin osastolla oli karamelli: vanha Setra.

BuslandSetra

Buslandin söpö Setra

FIBUS
Osastolla oli esillä paljonkin kalustoa. Isuzu Visigo – keikalle tai linjalle. Iveco Evadys herätti mielenkiintoa.

Iveco Evadys

Kuvat: Kari Kämäräinen

Olet osastossa artikkelit. Uutistarinoihin pääset tästä.

Yhteistyökumppanimme
11 = MAN (31.1.2024)
Charterclub Finland